SZC logo

Székesfehérvári Szakképzési Centrum

OM kód: 203053/017 | 2060 Bicske, Kossuth tér 3.

Intézmény logo

Székesfehérvári SZC Vajda János Technikum

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA

Bemutatkozás

Iskolánkról

Intézményünk Bicskén, a város központjában helyezkedik el. 1952 óta több ezren végeztek iskolánkban.

Arra törekszünk, hogy a helyi közösségnek, azaz Bicske város és vonzáskörzete tanulni vágyó középiskolás- és akár felnőttkorú lakosainak érdemi beiskolázási kínálatot ajánljunk. Családias légkörben folyik az oktatás/képzés, pedagógusaink – ellentétben számos, ún. mamutiskolával – oda tudnak figyelni minden diákra. Nagy hangsúlyt helyezünk arra, hogy kiemelkedő tanulóink szárnyakat is kapjanak, s mindent megteszünk annak érdekében, hogy elérjék céljaikat, persze, ha maguk is megteszik az ő dolgukat. Végzős gimnazistáink döntő hányada az általuk első helyen megjelölt, nívós egyetemeken folytatja tanulmányait. De fontosnak tartjuk a felzárkóztatást is, minden törekvő diákunk megkapja a szükséges segítséget. Az iskolai lemorzsolódás elleni küzdelemben iskolánk is egyre jobb eredményeket ér el. A végzettség nélküli iskolaelhagyás által veszélyeztetett tanulók száma a harmadára esett vissza.

A szakmai oktatás elméleti óráit iskolánkban, gyakorlati foglalkozásait a felsőbb évfolyamok estében – a ma már elvárt duális képzés jegyében – olyan cégeknél végezzük (pl.: SPAR, Tesco, Príma, DM), amelyek külső helyszínt biztosítanak az oktatáshoz, a valódi gyakorlati ismeretek, készségek megszerzése érdekében. A rendvédelmi önvédelem-oktatás színvonalát jelzi, hogy iskolánkba két, korosztályos kempo világbajnok is járt. Mindketten egyesületi tagok voltak, de az iskolai tanórák alapozták meg későbbi sikereiket. 

Sportpályáink és tornatermünk lehetőséget teremt az egészséges életmód fizikai feltételeinek biztosítására. Szaktantermeink, tanműhelyünk megfelelő felszereltséggel várják tanulóinkat, ezeket folyamatosan fejlesztjük is. Számos verseny, diáknap, osztálykirándulás, testvériskolai találkozó, projekt stb. színesíti az iskola hétköznapjait. Pénz7 és eTwinning partneriskola vagyunk. 2017 tavaszán iskolánk elnyerte „Az Európai Parlament Nagykövet Iskolája” kitüntető címet, amelynek hozadékait jelenlegi és beiskolázandó diákjaink egyaránt élvezhetik.  

Bemutatkozás

Partnereink

SZC logo

Székesfehérvári Szakképzési Centrum


Székesfehérvári SZC Vajda János Technikum

2060 Bicske, Kossuth tér 3.

Telefon: +36 70 198 6283

E-mail: titkarsag@vajdabicske.edu.hu

OM azonosító: 203053/017


2024Székesfehérvári SZC Vajda János Technikum