SZC logo

Székesfehérvári Szakképzési Centrum

OM kód: 203053/017 | 2060 Bicske, Kossuth tér 3.

Intézmény logo

Székesfehérvári SZC Vajda János Technikum

 • Hírek
 • Közérdekű adatok
 • Teams
 • KRÉTA

Képzéseink

Képzéseink

I. Technikum

0001 - Közszolgálati technikus (5 0413 18 01)

0002 - Kereskedő és webáruházi technikus (5 0416 13 03)

0003 - Informatikai rendszer- és alkalmazás-üzemeltető technikus (5 0612 12 02)

II. Szakképző iskola

0004 - Kereskedelmi értékesítő (4 0416 13 02)


I. Technikum

 

5 éves, érettségire, szakmai képesítés megszerzésére, valamint felsőfokú szakmai továbbtanulásra felkészítő oktatás. 8. osztályos tanulók jelentkezését várjuk, akik vállalják, hogy az érettségire való felkészülés mellett szakmai elméleti és gyakorlati tárgyakat is tanulnak. Egy idegen nyelv (angol vagy német) tanulása kötelező. Az 5 éves képzés során érettségi bizonyítvány, illetve technikusi oklevél, szakirányú továbbtanulás esetén többletpont szerezhető. Szakképzési ösztöndíjra jogosít.

 

Rendészet és közszolgálat ágazat – Közszolgálati technikus (5 0413 18 01)

 

Azon fiatalok számára ajánljuk, akik éreznek magukban elhivatottságot a közrend, közbiztonság, közszolgálat területén az emberek mindennapi biztonságos életkörülményeinek fenntartásához, ahol a „szabály” nem szitokszó. A képzés során a közigazgatás, illetve a rendészet szakirányokban a fiatalok megismerkednek a közszolgálati életpálya sajátosságaival, a leendő választott hivatás fontosabb szakmai elemeivel. Gyakorlati képzés keretében a tanulók aktív részvétel mellett nyernek tapasztalatot a büntetés-végrehajtás, a katasztrófavédelem-tűzoltóság, a rendőrség, valamint kormányhivatalok tevékenységeiről.

A közszolgálati (rendészeti, rendvédelmi, közigazgatási) ismeretekre épülő képzések az ágazat munkaerő-utánpótlását hivatottak. A szakmai érettségi, illetve a sikeres fizikai, pszichológiai és egészségügyi felvételi után lehet a Belügyminisztérium által fenntartott rendészeti középiskolába jelentkezni, ahol rendőr szakképesítés szerezhető, vagy akár felvételt nyerhetnek a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre, hiszen a technikusi oklevél megszerzésével többletpontokat szerezhetnek a továbbtanulni szándékozó tanulók.

Végzettséggel betölthető munkakörök: Vagyonőr, Testőr, Közterület-felügyelő, Egyéb ügyfélkapcsolati foglalkozású, illetve hatósági engedélyek kiadásával foglalkozó ügyintéző.

 

Kereskedelem ágazat – Kereskedő és webáruházi technikus (5 0416 13 03)

 

Azoknak ajánljuk, akik kereskedelmi vénával rendelkeznek, nyitottak a kereskedelem új formáira, netán az online világ lehetőségeire, fontos számukra az egyéni teljesítmény mérése. A kereskedő és webáruházi technikus a vállalkozások értékesítési és beszerzési feladataiért, vagy akár egy kereskedelmi egység működtetéséért, irányításáért, szabályszerű üzemeltetéséért felelős. Képes a piaci folyamatokat figyelni, a vevők igényeit feltérképezni, megszervezni a beszerzési, készletgazdálkodási tevékenységet, kialakítani az üzlet optimális működéséhez szükséges környezetet, koordinálni az üzlet marketing feladatait.

A diákok, megismerkednek új technológiákkal, digitális eszközökkel, amelyek a munkafolyamatokat segítik. Előtérbe kerül a szakmai idegen nyelv elsajátítása. Ismereteket szereznek az áruforgalom lebonyolításáról, az online értékesítés területéről, a klasszikus eladói tevékenységről, valamint a termelési és gazdálkodási folyamatokról.

A technikusi oklevél megszerzése után a diákok a kereskedelmi és marketing szakirányban, felsőfokú továbbtanulás esetén, többletpontokat szerezhetnek.

Végzettséggel betölthető munkakörök: Kereskedő, Vezető eladó (boltvezető), Kereskedelmi ügyintéző, Kereskedelmi tevékenységet folytató egység vezetője.

 

Informatika és távközlés ágazat – Informatikai rendszer- és alkalmazás-üzemeltető technikus (5 0612 12 02)

 

Ajánljuk mindazoknak, akik a számítógépes rendszereket nem csak használni, hanem megérteni és működtetni is szeretnék, illetve akik biztonságos otthoni és irodai hálózatot szeretnének kiépíteni és üzemeltetni akár Windows, akár Linux környezetben.

Szakmai képesítés megszerzése után a fiatalok kis- és középvállalatok, intézmények, szervezetek informatikáért felelős vezetőjének közvetlen munkatársai lehetnek, vagy kihelyezett informatikai szolgálatásokat végző cégben, első szintű, támogatói feladatokat láthatnak el. Megfelelő mélységű informatikai, hálózati ismeretei birtokában részt vesznek a munkahely infokommunikációs hálózatának kialakításában és működtetésében.

A technikusi oklevél megszerzését követően a diákok a szakirányú, egyetemi vagy főiskolai továbbtanulást választhatják.

Végzettséggel betölthető munkakör: Számítógéphálózat- és rendszertechnikus.

 

II. Szakképző iskola

 

A 3 éves képzésre Bicske és vidéke 8. osztályos tanulóinak a jelentkezését várjuk. Közismereti és szakmai tárgyakat is tanulnak, s részt vesznek szakmai gyakorlaton. Egy idegen nyelv (angol vagy német) tanulása kötelező. A képzés szakmai vizsgával zárul.

Ezt követően elhelyezkedhet a fiatal, illetve lehetősége nyílik a tanulmányok folytatására, esti munkarendű képzésben két év alatt felkészülhet az érettségi bizonyítvány megszerzésére, majd a technikusi oklevél megszerzésére. Szakképzési ösztöndíjra jogosít.

 

Kereskedelem ágazat - Kereskedelmi értékesítő (4 0416 13 02)

 

Ajánljuk minden fiatal számára, akik szeretnek emberekkel foglalkozni, szeretik a változatos kihívásokat, a kereskedelem dinamizmusát, fontos számukra a hosszú távú karrier lehetőség. Dolgozhatnak nagyobb vagy kisebb kereskedelmi egységekben: irodában, eladótérben és raktárban. A jó, piacképes szakmák között a kereskedelmi értékesítő kiemelt helyen áll, mert munkájára mindig szükség lesz. Indíthatnak saját vállalkozást, vagy dolgozhatnak alkalmazottként.

A korszerű eladástechnikák alkalmazásával kiszolgálja és tájékoztatja a vásárlókat. Értékesítési stratégiája a vevői igényeken alapul, tevékenysége kiterjed az áru beszerzésére, átvételére, készletkezelésre, állagmegóvásra és a környezetvédelemre. Bemutatja az árut és a lehetséges kapcsolódó szolgáltatásokat, szakmai tanácsokkal segíti a vásárlót a döntésében. Kialakítja és fenntartja az üzlet polcképét. Kezeli a kereskedelmi egységben használatos szoftvereket és mobil alkalmazásokat, elvégzi az online értékesítéshez kapcsolódó szolgáltatásokat. Szakszerűen használja a pénztárgépet és a szakterületéhez kapcsolódó gépeket, berendezéseket, eszközöket. Kezeli a vásárlói panaszokat.

A gyakorlati képzőhelyet az iskola – megfelelő partnerek bevonásával, DM, SPAR, Tesco, Príma, stb. – biztosítja.


Partnereink

 • SPAR szupermarket Bicske
 • TESCO Bicske Hipermarket
 • DM-drogerie markt Kft.
 • CBA
SZC logo

Székesfehérvári Szakképzési Centrum


  • Intézmény logo
  • Székesfehérvári SZC Vajda János Technikum

   2060 Bicske, Kossuth tér 3.

  • Telefon: +36 70 198 6283

   E-mail: titkarsag@vajdabicske.edu.hu

   OM azonosító: 203053/017


  2023Székesfehérvári SZC Vajda János Technikum