Hírek

VajdaPróba 2020

 

Kedves 8. osztályos diákok!

 

A Vajda János Technikum szaktanárai által készített magyar nyelv és matematika feladatsor megoldásával felmérhetitek, hogyan tudjátok önállóan és jól alkalmazni az elsajátított tantárgyi ismereteket, megszerzett tudásotokat. Ráadásul most még igazi tét nélkül!

Igyekeztünk olyan feladattípusokat választani, amilyenekkel a korábbi években találkozhattunk a központi írásbeli felvételi eljárásban. A feladatlap javítási elvei, szempontjai is ugyanazok mindkét tantárgynál.

A tesztek kitöltése 2020. december 17. 08:00-tól december 19. 20:00-ig lehetséges.

 

 

Magyar nyelv és irodalom

 

<Google Űrlap>

 

Figyelmesen olvassátok el a feladatokat, dolgozzatok pontosan! Biztos tudjátok, hogy vannak olyan feladatok, ahol a pont csak a teljes, jó megoldásért jár (pl. 2-3 válaszelemre kaphatsz 1 pontot), ill. bizonyos feladatoknál pontlevonásra kerül sor, ha a jó megoldás mellett helytelen válasz is szerepel. A digitális körülmények nem teszik lehetővé, hogy a feladatsor utolsó feladataiként hosszabb szövegértési feladat és fogalmazás szerepeljen. Az erre szánható 15-20 percet ebben a feladatsorban plusz feladatokkal kívánjuk kitölteni. Hiszen egyik közmondásunk szerint is: “Gyakorlat teszi a mestert.” Ha valamelyik feladatnál nem tudjátok a választ, akkor is írjatok valamit (egy pontot, x-et vagy bármit), különben nem tudjátok a megoldott feladatsort beküldeni!

A szaktanárok a végeredményről 2-3 héten belül értesítenek benneteket, mivel „kézi javításra” is szükség van a feladatok egy részénél. 

 

Matematika

 

<EduBase>

 

Ez a link az EduBase oldalra visz, azon belül egy matekos csoportba, ahol regisztrálni szükséges a teszthez, ha eddig még nem tetted meg.

A próba feladatsort most mindenki egyszer tudja kitölteni, bizonyos időintervallumon belül. Ez a rendszer nem képes részpontokat adni ott, ahol egy esetleg rossz eredménnyel jól számoltál tovább, azt a javító szaktanár fogja kézzel megtenni a próbavizsga kvíznél. A végső pontjait mindenki megtekintheti ugyanitt az EduBase felületén a jövő héten.

Ha reális eredményt szeretnél, akkor csak a megengedett eszközöket használd, azaz számológép nélkül számolj. Javaslom, legyen előtted egy pár üres lap, hogy azon számolgass, ahol kell.  Figyelmesen olvasd el a feladatokat, a legtöbb helyen csak a végeredményeket kéri, de előfordul, ahol egy-egy műveletet le kell írnod, de szöveg, mértékegység – kivételesen itt – nem kell!

A teszt során bal oldalt látsz majd téglalapokat, azokon lépegetve tudod nézegetni a feladatokat, és a neked tetsző sorrendben megoldhatod azokat. Vigyázz, a program nem jelzi ki, hogy valóban megoldottad-e! Ezért, mielőtt beadod, mindenképpen pörgesd végig, valóban megcsináltad-e a feladatokat!

Sok sikert, tesztre fel!

 


Eredményes munkát kívánunk! 🙂

 

 

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé.