Induló osztályok

Tanulmányi területek:

  • 0001 – Közszolgálati technikus – technikum
  • 0002 – Kereskedő és webáruházi technikus – technikum
  • 0003 – Informatikai rendszer- és alkalmazás-üzemeltető technikus – technikum
  • 0004 – Pénzügyi-számviteli ügyintéző – technikum
  • 0005 – Kereskedelmi értékesítő – szakképző iskola

Induló (tervezett) osztályok, képzési formák:

I. Technikum

5 éves, érettségire, szakmai képesítés megszerzésére, valamint felsőfokú szakmai továbbtanulásra felkészítő oktatás. 8. osztályos tanulók jelentkezését várjuk, akik vállalják, hogy az érettségire való felkészülés mellett szakmai elméleti és gyakorlati tárgyakat is tanulnak. Egy idegen nyelv (angol vagy német) tanulása kötelező. Az 5 éves képzés során érettségi bizonyítvány, illetve technikusi oklevél, szakirányú továbbtanulás esetén többletpont szerezhető. Szakképzési ösztöndíjra jogosít.

Indítandó osztályok:

1. Rendészet és közszolgálat ágazat – Közszolgálati technikus

szakma azonosítószáma: 5 0413 18 01

Azon fiatalok számára ajánljuk, akik éreznek magukban elhivatottságot a közrend, közbiztonság, közszolgálat területén az emberek mindennapi biztonságos életkörülményeinek fenntartásához, ahol a „szabály” nem szitokszó. A képzés során a közigazgatás, illetve a rendészet szakirányokban a fiatalok megismerkednek a közszolgálati életpálya sajátosságaival, a leendő választott hivatás fontosabb szakmai elemeivel. Gyakorlati képzés keretében a tanulók aktív részvétel mellett nyernek tapasztalatot a büntetés-végrehajtás, a katasztrófavédelem-tűzoltóság, a rendőrség, valamint kormányhivatalok tevékenységeiről.

A közszolgálati (rendészeti, rendvédelmi, közigazgatási) ismeretekre épülő képzések az ágazat munkaerő-utánpótlását hivatottak. A szakmai érettségi, illetve a sikeres fizikai, pszichológiai és egészségügyi felvételi után lehet a Belügyminisztérium által fenntartott rendészeti középiskolába jelentkezni, ahol rendőr szakképesítés szerezhető, vagy akár felvételt nyerhetnek a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre, hiszen a technikusi oklevél megszerzésével többletpontokat szerezhetnek a továbbtanulni szándékozó tanulók.

Végzettséggel betölthető munkakörök: Vagyonőr, Testőr, Közterület-felügyelő, Egyéb ügyfélkapcsolati foglalkozású, illetve Hatósági engedélyek kiadásával foglalkozó ügyintéző.

2. Kereskedelem ágazat – Kereskedő és webáruházi technikus

szakma azonosítószáma 5 0416 13 03

Azoknak ajánljuk, akik kereskedelmi vénával rendelkeznek, nyitottak a kereskedelem új formáira, netán az online világ lehetőségeire, fontos számukra az egyéni teljesítmény mérése. A kereskedő és webáruházi technikus a vállalkozások értékesítési és beszerzési feladataiért, vagy akár egy kereskedelmi egység működtetéséért, irányításáért, szabályszerű üzemeltetéséért felelős. Képes a piaci folyamatokat figyelni, a vevők igényeit feltérképezni, megszervezni a beszerzési, készletgazdálkodási tevékenységet, kialakítani az üzlet optimális működéséhez szükséges környezetet, koordinálni az üzlet marketing feladatait.

A diákok, megismerkednek új technológiákkal, digitális eszközökkel, amelyek a munkafolyamatokat segítik. Előtérbe kerül a szakmai idegen nyelv elsajátítása. Ismereteket szereznek az áruforgalom lebonyolításáról, az online értékesítés területéről, a klasszikus eladói tevékenységről, valamint a termelési és gazdálkodási folyamatokról.

A technikusi oklevél megszerzése után a diákok a kereskedelmi és marketing szakirányban, felsőfokú továbbtanulás esetén, többletpontokat szerezhetnek.

Végzettséggel betölthető munkakörök: Kereskedő, Vezető eladó (boltvezető), Kereskedelmi ügyintéző, Kereskedelmi tevékenységet folytató egység vezetője.

3. Informatika és távközlés ágazat – Informatikai rendszer- és alkalmazás-üzemeltető technikus

szakma azonosítószáma: 5 0612 12 02

Ajánljuk mindazoknak, akik a számítógépes rendszereket nem csak használni, hanem megérteni és működtetni is szeretnék, illetve akik biztonságos otthoni és irodai hálózatot szeretnének kiépíteni és üzemeltetni akár Windows, akár Linux környezetben.

Szakmai képesítés megszerzése után a fiatalok kis- és középvállalatok, intézmények, szervezetek informatikáért felelős vezetőjének közvetlen munkatársai lehetnek, vagy kihelyezett informatikai szolgáltatásokat végző cégben, első szintű, támogatói feladatokat láthatnak el. Megfelelő mélységű informatikai, hálózati ismeretei birtokában részt vesznek a munkahely infokommunikációs hálózatának kialakításában és működtetésében.

A technikusi oklevél megszerzését követően a diákok a szakirányú, egyetemi vagy főiskolai továbbtanulást választhatják.

Végzettséggel betölthető munkakör: Számítógéphálózat- és rendszertechnikus

4. Gazdálkodás és menedzsment ágazat-Pénzügyi-számviteli ügyintéző

szakma azonosítószáma: 5 0411 09 01

Ajánlott azon tanulók számára, aki precízek és pontosak a feladataik ellátásában, rendszerben gondolkodik, érdeklik a gazdasági folyamatok, szeretik a gyakorlatias feladatokat. A pénzügyi és számviteli ügyintéző tudása alkalmassá teszi, hogy aktív és meghatározó tagja legyen a gazdálkodó szervezet pénzügyi menedzsmentjének. Kompetenciái birtokában kulcsszerepet játszik a pénzügyi és számviteli (rész)feladatok elvégzésében, ellenőrzésében.

A pénzügyi-számviteli ügyintéző a gazdálkodó szervezetek gazdasági tevékenységével összefüggő részfeladatait önállóan végzi: könyvelési feladatokat lát el, számítógépes programokat használ, nyilvántartások vezetésében vesz részt, közreműködik egyes pénzügyi műveletek előkészítésében és lebonyolításában.

A technikusi oklevél birtokában a gazdasági terület széles körében tudnak elhelyezkedni, vagy a többletpontok segítségével könnyebben tovább is tanulhatnak a gazdasági felsőoktatásban, magasabb szintű szakképzettséget is szerezhetnek, mint pl. mérlegképes könyvelő, vámszakember, adótanácsadó, banki szakember.

Végzettséggel betölthető munkakörök: Pénzügyi ügyintéző, Számviteli ügyintéző, Könyvelő (analitikus), bérelszámoló, Pénzügyi, statisztikai, biztosítási adminisztrátor, Készlet- és anyagnyilvántartó.

II. Szakképző iskola

A 3 éves képzésre Bicske és vidéke 8. osztályos tanulóinak a jelentkezését várjuk. Közismereti és szakmai tárgyakat is tanulnak, s részt vesznek szakmai gyakorlaton. Egy idegen nyelv (angol vagy német) tanulása kötelező. A képzés szakmai vizsgával zárul.

Ezt követően elhelyezkedhet a fiatal, illetve lehetősége nyílik a tanulmányok folytatására, esti munkarendű képzésben két év alatt felkészülhet az érettségi bizonyítvány megszerzésére, majd a technikusi oklevél megszerzésére. Szakképzési ösztöndíjra jogosít.

Indítandó osztályok:

1. Kereskedelem ágazat – Kereskedelmi értékesítő

szakma azonosítószáma: 4 0416 13 02

Ajánljuk minden fiatal számára, akik szeretnek emberekkel foglalkozni, szeretik a változatos kihívásokat, a kereskedelem dinamizmusát, fontos számukra a hosszú távú karrier lehetőség. Dolgozhatnak nagyobb vagy kisebb kereskedelmi egységekben: irodában, eladótérben és raktárban. A jó, piacképes szakmák között a kereskedelmi értékesítő kiemelt helyen áll, mert munkájára mindig szükség lesz. Indíthatnak saját vállalkozást, vagy dolgozhatnak alkalmazottként.

A korszerű eladástechnikák alkalmazásával kiszolgálja és tájékoztatja a vásárlókat. Értékesítési stratégiája a vevői igényeken alapul, tevékenysége kiterjed az áru beszerzésére, átvételére, készletkezelésre, állagmegóvásra és a környezetvédelemre. Bemutatja az árut és a lehetséges kapcsolódó szolgáltatásokat, szakmai tanácsokkal segíti a vásárlót a döntésében. Kialakítja és fenntartja az üzlet polcképét. Kezeli a kereskedelmi egységben használatos szoftvereket és mobil alkalmazásokat, elvégzi az online értékesítéshez kapcsolódó szolgáltatásokat. Szakszerűen használja a pénztárgépet és a szakterületéhez kapcsolódó gépeket, berendezéseket, eszközöket. Kezeli a vásárlói panaszokat.

A gyakorlati képzőhelyet az iskola – megfelelő partnerek bevonásával, DM, SPAR, Tesco, Príma, stb. – biztosítja.

Iskolarendszerű oktatás

A szakképesítés (képzési program)

Jelentkezés

Ágazat megnevezése  Kimeneti végzettség szakma azonosítószáma időtartama feltételei határideje
hónap/év

Technikumi osztályok

1. Rendészet és közszolgálat  érettségi +

Közszolgálati technikus szakma

5 0413 18 01 5 év 8 általános 2021.
02.19.
2. Kereskedelem érettségi +

Kereskedő és webáruházi technikus szakma

5 0416 13 03 5 év 8 általános 2021.
02.19.
3. Informatika és távközlés érettségi+ Informatikai rendszer- és alkalmazás-üzemeltető technikus szakma 5 0612 12 02 5 év 8 általános 2021.
02.19.
4. Gazdálkodás és menedzsment érettségi+ Pénzügyi-számviteli ügyintéző szakma 5 0411 09 01 5 év 8 általános 2021.
02.19.
Szakképző osztályok
1. Kereskedelmi

értékesítő

szakmai bizonyítvány 4 0416 13 02 3 év 8 általános 2021.
02.19.
2. Érettségire

felkészítő

nappali képzés

 bizonyítvány 2 év Szakmai bizonyítvány 2021.
06.30.